На Донеччині ЗСУ з HIMARS знищили штабну машину, яка забезпечувала росіян захищеним зв’язком (Відео)

На Донеччині оператори Сил спеціальних операцій ЗСУ виявили ворожу командно-штабну машину Р-149 АКШ. Вона брала активну участь в управлінні роботою підрозділів і забезпечувала захищеним зв’язком.

Бійці ССО стежили за переміщенням машини, поки вона не опинилася у зручному для ураження місці. Тоді передали координати артилеристам, які з HIMARS знищили техніку.

Відео з моментом влучання українського реактивного снаряда у машину окупантів опублікували у мережі.

Машина Р-149 АКШ створена на базі шасі КАМАЗ-5350. Завдання цієї техніки полягає у забезпеченні зв’язком по закритих інтернет-каналах та здійсненні топографічної прив’язки через різні супутникові системи.

Техніка може працювати в складних умовах постановки перешкод і забезпечувати дальність зв’язку Р-168-5КВ (1,5 – 30МГц) до 500 км у русі та до 1000 км на стоянці.

Нагадаємо, раніше українські військові знищили унікальну одиницю військової техніки російських окупантів. Йдеться про пункт бойового управління 55К6Е. За допомогою цієї машини, росіяни управляють пусками із зенітно-ракетного комплексу С-400. Машину 55К6Е було знищено днями на окупованій росіянами частині Херсонщині. Ураження сталося під час удару ЗСУ по складах окупантів з американської установки М142 HIMARS.

Також “Військовий кур’єр” писав, що українські захисники захопили російську командно-штабну машину і переробили її на бойову. На російську КШМ Р-149БМР “Кушетка-Б”, що зроблена на базі БТР-80, українські інженери встановили башту від БРМ-1К з 73-мм гарматою 2А28 “Гром”.

Слідкуйте за “Військовим кур’єром” у FacebookTelegram та YouTube.