Президент Вірменії подав у відставку

Президент Вірменії Армен Саркісян 23 січня подав у відставку через “відсутність інструментів впливу на політику”. Відповідну заяву опублікували на його сайті.

Своє рішення він пояснив так: «У президента немає необхідних інструментів для впливу на радикальні процеси внутрішньої та зовнішньої політики у цей непростий для країни та народу час. У цей непростий для нашої держави час, коли потрібна національна єдність, інститут президента не повинен бути об’єктом пліток і теорій змови, відволікаючи цим увагу громадськості від найважливіших питань».

Крім того, президент заявив, що він сам, а в окремих випадках і його сім’я, ставали мішенню «різних політичних груп», які цікавлять «тільки його минуле, різні теорії змови та міфи». Саркісян зазначив, що це рішення зовсім не емоційне, «воно дотримується певної логіки».

Нагадаємо що поразка в армянсько-азербайджанській війні, в результаті якої Азербайджан повернув контроль над більшою частиною Нагорного Карабаху та втручання Кремля викликали в країні важку політичну кризу.