Росія грубо порушує мінські угоди на Донбасі

Окупований Донецьк завішали бордами з нагадуванням про російські вибори, до яких РФ планує залучати мешканців ОРДЛО.

Росія займається масовою паспортизацією окупованого Донбасу й планами залучити мешканців ОРДЛО до голосування на виборах до Держдуми. Ці дії руйнують мінський процес.

Про це написав у Facebook журналіст Денис Казанський. Він також оприлюднив фото окупованого Донецька, який наразі завішаний інформацією про майбутні вибори до Думи.

“Москва в унісон з проросійськими політиками в Україні постійно стверджує, що українська сторона не виконує Мінські угоди. Недавно черговою порцією заяв з цього приводу розродився Лавров. Однак в реальності сама ж Росія робить усе, щоб повністю зруйнувати мирний процес та зробити реінтеграцію ОРДЛО неможливою. Зараз на непідконтрольній території Кремль активно продовжує роздачу російських паспортів та намагається максимально залучити населення ОРДЛО до участі у російських виборах до Держдуми. Увесь Донецьк зараз завішаний рекламними бордами із закликами брати участь у виборах. Причому, немає агітації за якусь конкретну партію – помітно, що головна мета просто затягнути максимальну кількість людей у російський політичний процес. Створити відповідну картинку”, – пише Казанський.

Виходом з цієї ситуації він називає посилення міжнародного тиску на Москву.

Фото: Денис Казанський