Міноборони та ЗС Канади обговорили питання співробітництва у військовій галузі

У Києві відбулася зустріч заступника Міністра оборони України Ганни Маляр із делегацією Збройних сил Канади на чолі з генерал-майор Лізе Бургон, полковником Роберт Фостером та представником Об’єднаної оперативно-тактичної групи — Україна (UNIFIER) підполковник Мелані Лейк та уорент-офіцер Донован Кроуфорд.

Під час заходу Ганна Маляр обговорила із іноземними гостями питання реформування системи управління людськими ресурсами ЗС України за стандартами НАТО, а також напрями консультативно-дорадчої та матеріально-технічної допомоги від канадської сторони. За словами заступника Міністра оборони, наразі реалізується комплекс завдань з євроатлантичної трансформації військової кадрової політики, впроваджуються принципи та підходи НАТО в управлінні людськими ресурсами.

“Враховуючи активізацію процесів професіоналізації нашої армії, ми орієнтуємося на досвід та підтримку держав-членів Північноатлантичного Альянсу у галузі управління персоналом. Допомога Канади у цій сфері для нас надзвичайно корисна та важлива”, — зазначила Ганна Маляр.

Заступник Міністра оборони України акцентувала, що зустріч свідчить про подальші наміри поглиблення оборонного співробітництва України та Канади за різними напрямами, зокрема й у сфері управління людськими ресурсами.

Фото: Сайт Міноборони