З 6 по 9 травня в Єкатеринбурзі діятимуть 19 польових кухонь, з яких російські військовослужбовці намагатимуться нагодувати мешканців міста жахом радянських їдалень – кашею, чаєм і хлібом, називаючи це святковим частуванням (справді, “зі сльозами на очах”). В якості розваг пропонуватиметься концерт духового оркестру та марширування строэм у виконанні почесного караулу. Акція пройде, зокрема, на площі Суботників та проспекті Леніна.
Нагадаємо, що сакралізована солдатська каша часів Другої світової війни є випареним пшоняним напівфабрикатом виготовленим в автоклавах за американською технологією, що був масово запроваджений в армії як відповідь на провал постачання фронтових частин під час Зимової війни 1939 – 1940 років. Пшоняний напівфабрикат, безальтернативним варіантом їжі швикдого приготування годували всю Червону армію протягом всіх воєнних років, через що він заслужив щиру солдатську ненависть (на відміну від консервного розмаїття, що постачалося за ленд-лізом).