Росіяни підтягують нові підрозділи до Бахмута

Росіяни підтягують нові підрозділи до села Іванівське, що між містами Бахмут і Часів Яр на Донеччині. Про це повідомив командир батальйонно-тактичної групи 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України, полковник Сергій Сідорін в ефірі “Еспресо”.

Бахмут залишається однією з найгарячіших точок на фронті. Бої тривають у напрямку села Богданівка, де окупанти підійшли до околиць та закріпилися. Проте сам населений пункт перебуває під контролем ЗСУ.

“Також противник підтягнув свіжі підрозділи, намагаючись просунутися до населеного пункту Іванівське вздовж траси. Але за останній тиждень ворог не мав успіху на даному напрямку”, — сказав Сідорін.

Українські військові відбили атаки росіян на напрямку Кліщіївка та Андріївка. Протягом тижня лінія фронту залишається на місці.

Окупанти намагаються проводити штурмові дії з району Курдюмівки в північному напрямку, аби витіснити українські підрозділи за залізницю, проте безуспішно. Зі слів Сідоріна, окупанти зазнали втрат та чекаю нові підрозділи.

На Бахмутському напрямку зменшилася активність ворожої авіації, проте збільшилося застосування російської артилерії та ударних дронів. Сергій Сідорін вважає, що це пов’язано з тим, що наступальні дії зменшили свою активність. Ворог зазнав втрат та чекає на нові підрозділи. Проте російські військові активно застосовують артилерію, аби не дати українцям провести інженерне обладнання позицій та порушити логістику ЗСУ.

Також росіяни мають перевагу у FPV-дронах, вони централізовано отримують БПЛА, не економлять їх, зокрема запускають вдень та вночі. Ворог стягнув великі сили, не рахується з втратами, застосуванням артилерії, кількістю боєприпасів та дронів.

Раніше “Військовий кур’єр” писав, що бійці 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу ЗСУ за допомогою вогнеметів знищують окупантів біля села Курдюмівка у Бахмутському районі на Донеччині. Відео своєї роботи на передовій українські захисники оприлюднили в мережі.

Слідкуйте за “Військовим кур’єром” у FacebookTelegram та YouTube.