В Польщі привели у стан підвищеної бойової готовності сили ППО

У Польщі привели у стан підвищеної бойової готовності сили протиповітряної оборони. Це сталося після того, як сьогодні вранці невідомий об’єкт, залетів з території України.

Про це заявив речник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський, написало видання Polsat News.

“З метою забезпечення безпеки нашого повітряного простору підвищено бойову готовність наших засобів протиповітряної оборони, а також чергових пар винищувачів”, – заявив він.

Пошуки об’єкта, який перелетів через кордон, тривають. Також ведуться роботи зі встановлення причин порушення повітряного простору та визначення траєкторії польоту об’єкта.

“Наразі відомо, що повітряний простір Польщі було порушено в ранкові години. Оперативне командування виконало всі процедури, і всі особи, які повинні бути поінформовані, знають про цей факт”, – додав Горишевський.

Нагадаємо, вночі росіяни атакували територію України 158 ракетами різних типів та ударними безпілотниками. Повітряні сили ЗСУ разом із підрозділами Сил оборони України знищили 27 БпЛА “Шахед” та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Частина ракет і “Шахедів” долетіли до Львівщини. У Львові зафіксовано руйнування будівель, багато мешканців отримали поранення, одна людина загинула.

Слідкуйте за “Військовим кур’єром” у FacebookTelegram та YouTube.