Російські окупаційні війська готуються до третьої хвилі штурму міста Авдіївка на Донеччині. В результаті попередніх атак, вони зайняли деякі позиції навколо міста.
Про це йдеться у публікації аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), які посилаються на інформацію від військових та геолокацію оприлюднених фото і відео.
Зокрема, росіяни просунулися на північ від Авдіївського коксохімічного заводу та в промисловій зоні на південно-східній околиці Авдіївки.
Аналітики припускають, що російські війська контролюють 60% промислової зони міста. Частина Авдіївського коксохімічного заводу все більше стає спірною “сірою зоною”. Також російські війська нібито захопили кілька позицій біля ресторану “Царська охота” на південь від Авдіївки. Окупанти продовжують наступ на південь від терикону на північний схід від міста.
“Росіяни зміцнюють контроль над позиціями поблизу Степового (3 км на північний захід від Авдіївки). при цьому, українські війська не відступили з промислової зони на південний схід від Авдіївки”, – йдеться у повідомленні ISW.
За даними Генштабу ЗСУ, українські військові відбили російські напади на схід від Новобахмутівки (9 км на північний захід від Авдіївки), Степового та Авдіївки, на південь від Тоненького, та біля Кераміки (14 км на північний захід від Авдіївки).
Посилаючись на речника ОСУВ “Таврія” полковника Олександра Штупуна, у звіті ISW відзначили можливість третьої хвилі штурму Авдіївки. Перед цим ворог може посилити артилерійську підготовку до штурму.
“За останні дві доби російські війська на Авдіївському напрямку не застосовували активну важку військову техніку, зменшили використання авіації в цьому районі та все більше використовують піхоту”, – зазначив Шпутун.
Нагадаємо, за три тижні штурмів міста Авдіївка на Донеччині росіяни втратили близько 200 одиниць бронетехніки. Про це повідомляє британська розвідка у своєму зведенні. Такі втрати пов’язані з поєднанням відносної ефективності сучасної української ручної протитанкової зброї, мін, безпілотних літальних апаратів і систем високоточної артилерії.
Слідкуйте за “Військовим кур’єром” у Facebook, Telegram та YouTube.